Najljepšim notama klasične glazbe Trio Senso otvorio Napretkov tjedan kulture u Mostaru – Jabuka.tv

Najljepšim notama klasične glazbe Trio Senso otvorio Napretkov tjedan kulture u Mostaru

Koncertom klasične glazbe Napretkov trio “Senso” otvorio je u ponedjeljak navečer Napretkov tjedan kulture u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Koncert je održan bez publike, odnosno online i preko TV prijenosa zbog epidemiološke situacije s pandemijom koronavirusa.

Ove godine pjevali smo pred praznom galerijom i ta sinergija s publikom je uvelike nedostajala. Nadam se da smo u ovom teškom vremenu preko online linije i preko TV uspjeli barem dio tog glazbenog užitka im pružiti, kazala je članica trija “Senso” mezzosopranistica i dopredsjednica Organizacijskog odbora manifestacije Monija Jarak Mikulić.

Na koncertu smo imali priliku čuti najljepše note klasične glazbe koja oplemenjuje, obogaćuje i odgaja. Na programu su bile napolitanske solo pjesme kao i arija “Habanera” iz opere “Carmen”. Koncert je završen izvedbom “Neka cijeli ova svijet još sja u suncu i neka se raduje” iz mjuzikla “Jalta, Jalta”. Aranžmane za koncert napisao je don Dragan Filipović.

Inače, Trio “Senso” čine Monija Jarak Mikulić (mezzosopran), Marijana Pavlović (glasovir) i Jelena Marković-Milićević (violončelo).

Napretkov tjedan kulture, manifestacija koju veće drugu godinu za redom organizira Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak Glavne podružnice Mostar, ove godine se održava od 22. do 27. ožujka.

Ove godine smo zadržali ili čak podigli razinu kvaliteta raznovrsnosti kulturnih sadržaj, kazao je u izjavi novinarima dopredsjednik HKD-a Napredak Glavne podružnice Mostar i predsjednik Organizacijskog odbora spomenute manifestacije Miroslav Landeka.

Govoreći o program manifestacije Landeka je najavio koncert jazz kvarteta “Birdland” – HKD Napredak Glavna podružnica Ljubuški, koji će se održati 25. ožujka u Kosači u 19:00 sati.

Također, najavio je i Napretkov “Korizmeni koncert” koji je na programu u petak, 26. ožujka u katedrali Marije Majke Crkve u 18:30 sati.

Na programu ovogodišnjeg Napretkovog tjedna kulture je i izložba stećaka te predstavljanje knjige.

Izložba pod nazivom “Stećci – svjetska baština UNESCO-a” bit će otvorena u srijedu, 24. ožujka u Kosači u 19:00 sati. Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će biti predstavljene umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zadnji dan manifestacije na programu je predstavljanje knjige “Busovačo, lijepa si k’o ruža, narodni plesovi/igre, pjesme, nošnja i običaji Hrvata Busovače”, autora Ivana Križanovića.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.