Najjača policijska operacija u regiji: U mreži dilera i otac, majka i sin iz Bileće

U međunarodnoj akciji “Šetač” na području BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske ukupno je lišeno slobode 48 osoba i zaplijenjeno 376,10 kilograma droge skank i 523 grama heroina, te veća količina vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Uhićeni u međunarodnoj policijskoj akciji koja je pod kodnim imenom „Šetač“ izvedena u petak na teritoriju četiri zemlje regije odvedeni su u subotu navečer u Sarajevo, prema Državnom tužiteljstvu BiH.

Od uhićenih 48 osoba, dvojica su Trebinjaca, Igor Milutinović i Zoran Tubić, kao i devet osoba iz Bileće, bračni par Blažo i Vera Ivković i njihov sin Aleksandar, te Vladimir Grubačić, Miodrag Milošević, Nikola Vukoje, Novica Trklja, Milorad Kajtez i Aleksandar Šutović.

Od spomenutih 11 osoba, njih osam je oko 19 sati odvezeno iz prostorija CJS Trebinje za Sarajevo, prema Državnom tužiteljstvu, dok su na slobodu pušteni Šutović, Vukoje i Kajtaz.

Na press konferenciji koju su po okončanju akcije u Trebinju organizirali predstavnici nadležnih sigurnosnih službi i različitih institucija iz zemlje i regije, službeno je potvrđeno da je zaplijenjeno 376,6 kilograma marihuane, 523 grama heroina, ukupne vrijednosti milijun i 400.000 KM, dok bi u uličnoj preprodaji ova brojka bila znatno veća.

Osim droge, zaplijenjene su i veće količine eksplozivnih sredstava.

Od ovoga je broja, prema riječima načelnika CJS Trebinje Dragana Nosovića, najviše skanka zaplijenjeno na području Crne Gore, 312 kilograma, u BiH 26 kg, u Srbiji 20, a u Hrvatskoj 17,4 kg, ali i 523 grama heroina.

Nosović je precizirao da je od 48 uhićenih 13 državljana Republike Srpske, a šestorica iz Federacije BiH, dok je u Srpskoj pretreseno 16 lokacija, a 5 u Federaciji.

U Crnoj Gori je uhićeno 15 osoba i pretreseno 17 lokacija, U Srbiji je sa sve tri pretresene lokacije uhićeno 3 osobe, dok je u Hrvatskoj slobode lišeno 12 osoba, a pretreseno 20 lokacija. (Nezavisne novine)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.