Najiščekivaniji filmovi 2012. godine

Prema mišljenju uredništva britanskog lista “Independent”, filmovi Quentina Tarantina, Roberta Pattinsona, Daniela Craiga i Davida Cronenberga su najiščekivaniji u 2012.
U filmu “Bel Ami” redatelja Declana Donelana i Nicka Ormeroda, zvijezda “Sumraka” Robert Pattinson glumi beskrupuloznog novinara u 19. stoljeću u Parizu. Film je adaptacija djela Guya de Maupassanta, te prikazuje načine na koji novinari pokušavaju dobiti informacije i unaprijeđenje.
Holivudska glumica Scarlett Johansson će glumiti u dugo očekivanoj adaptaciji romana Michaela Fabera “Pod kožom”. Johansson glumi posjetiteljicu s drugog planeta koja zavodi autostopere i šalje ih na svoj planet kao hranu.
Film Toma Tykwera “Cloud Atlas” s Tomom Hanksom, Hughom Grantom i Hale Berry će biti ili sramotni promašaj ili veliki uspjeh adaptacije romana Davita Mitchella, prema ocjeni Independenta.
Posljednji film Christophera Nolana o Batmanu “The Dark Knight Rises” će se pojaviti u kinima sredinom godine. Maskirani zaštitnik kojeg glumi Christian Bale će se sukobiti s teroristom kojeg glumi Tom Hardy.
Glumci Keira Knightly i Joe Wright će, nakon “Ponosa i predrasuda” i “Pokajanja” opet glumiti zajedno, i to u adaptaciji Tolstojevog klasika “Ana Karenjina”. Film će se, prema najavama, otvoreno baviti temama požude, seksualne ljubomore, snobizma i društvene izolacije.
Daniel Craig će ponovno glumiti Jamesa Bonda u filmu “Skyfall”, ali će redatelj Sam Mendes inzistirati na karakterizaciji likova, što znači da se Bond neće samo nositi s neprijateljskim agentima, već i sa samim sobom.
Buzz Luhrman se prihvatio adaptacije romana Scotta Fitzgeralda “Veliki Gatsby” u kojem glavnu ulogu glumi Leonardo di Caprio.
Jacques Audiard se okrenuo mračnom i tragičnom filmu “Rust and bone” u kojem glumi Marion Cotillard.
Jedan od najpoznatijih romana Charlesa Dickensa “Velika očekivanja” će ponovno biti adaptiran, ovog puta u režiji Michaela Newella. U filmu glume Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes i Jeremy Irwin.2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.