Najbolja učenica HNŽ-a: “Strojarstvo i glazba moje su dvije ljubavi”

Najbolja učenica HNŽ-a i jedna od najboljih u državi Nina Petković primila je ovog tjedna priznanje za učenicu generacije.

Ova 18-godišnjakinja izvrsna je bila i u Srednjoj strojarskoj školi Fausta Vrančića i u Srednjoj glazbenoj školi Ivana plemenitog Zajca.

Pitamo je kakav je osjećaj biti među najboljima u državi, piše Večernji list BiH.

Malo je reći da je biti jedna od najboljih učenica izvanredan osjećaj. Najbolje u svemu tome je što su nadležna ministarstva prepoznala moj trud i rad i što mi je sve ovo jedna velika motivacija za budućnost, govori nam u uvodu.

O svojim dvjema ljubavima, strojarstvu i glazbi, kaže sljedeće: Ni u kojem trenutku svog proteklog školovanja nisam razdvajala ljubav prema glazbi i strojarstvu. Te se moje dvije ljubavi međusobno nadopunjuju i čine me sretnom upravo zbog toga što imam mogućnosti raditi ono što volim, kaže Nina.

Mostar: Dodijeljena priznanja za učenike generacije u osnovnim i srednjim školama

Projektiranje i robotika

Uskoro će i na fakultet.

Izbor mog budućeg školovanja je Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike na Sveučilištu u Mostaru, smjer strojarstvo. Nastavljam putovima tehnike, projektiranja i robotike jer sam tu pronašla pravu sebe. Nastavljam se baviti i glazbom kroz Akademski zbor Pro Musica, volontiranjem i svirkama s prijateljima, naglašava.

Kada je riječ o životnim uzorima, smatra da je svaka osoba na ovom svijetu individualna sa svojim vrlinama i manama.

Najveći uspjeh svake osobe trebao bi biti prepoznavanje vlastitih želja i mogućnosti te rad na istima do uspjeha. Meni se mogu sviđati poznati robotičari, humanitarci i glazbenici, ali svi mi trebamo izgrađivati sami sebe iznutra i slijediti svoje snove najbolje što možemo, tvrdi.

Mladi, slijedite svoje snove

Nina je i volonterka, a djeluje i u Vijeću mladih grada Mostara, kao i u Europskom parlamentu mladih.

Pitamo je koji su, po njezinu mišljenju, problemi mladih danas.

Uvijek kažem da je danas najveći problem mladih taj što ne mogu pronaći sebe i svoje talente. Iz tog nepronalaska slijedi nedostatak motivacije i volje za učenjem i radom, a zatim i razočarenje u sebe i u sredinu u kojoj se nalaze, kaže Nina i poručuje mladima da slijede snove, budu promjena koju žele vidjeti i da najviše ciljeve mogu ostvariti ako to uistinu žele.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.