Najbolja tri mjeseca u Samsungovoj povijesti

Samsung je objavio neslužbene rezultate drugog kvartala 2017. godine. Sudeći po velikim brojkama, koje još čekaju finalnu potvrdu, Samsung je tijekom proljetnih mjeseci ostvario najveću zaradu u povijesti tvrtke.

—-> Pročitajte i Samsung Galaxy S8 i S8+ proglašeni najboljim pametnim telefonima

U sjedištu Samsunga u Južnoj Koreji očekuju da će prihodi završenog tromjesečja iznositi 52 milijarde dolara, a čista dobit oko 12 milijardi dolara. Glavni uzrok naglog financijskog rasta na tržištu smartphonea je Galaxy S8, koji se već u svibnju pokazao kao pun pogodak među starim i novim korisnicima.

U Samsungu mogu biti iznimno zadovoljni

Galaxy S8 prodaje se duplo brže od modela S7, a pedantni ljubitelji Samsungovih proizvoda mogu se odlučiti i na Galaxy S8 Plus. Osim obećavajućih Galaxy modela, vrhunskom marketinškom rezultatu doprinijela je i velika potražnja za Samsungovim memorijama, čipovima i zaslonima.

Novoobjavljeni rezultati tvrde da je prihod porastao 18%, a dobit nevjerojatnih 72% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Ipak, službene rezultate iz sjedišta Samsunga moramo pričekati do kraja srpnja. Jedna stvar nam je potpuno jasna – vlasnici tvrtke već sada mogu zadovoljno trljati rukama.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.