Najbolja trava protiv depresije

Nedavno smo pisali o tome kako prepoznati depresiju i tu ste mogli naučiti kako prepoznati osnovne simptome depresije. Portal Jabuka.tv je u pretraživanju alternativnih izvora lijekova za vas potražio one koji se koriste u liječenju depresije.

Važno je napomenuti da se ozbiljni slučajevi depresije i anksioznosti ne mogu tretirati kojekakvim travama ili domaćim pripravcima, ali ako ste ponekad nervozni, tužni ili neraspoloženi, te patite od nesanice, postoji mnogo biljaka koje vam mogu pomoći, a neke od njih se mogu ubrati i u našim krajevima.

Ako imate problema s nesanicom, lavanda je za vas pravi izbor. Osim što je lijepa i mirisna, lavanda može biti itekako korisna. Koristi se uglavnom zbog svojih opuštajućih svojstava. Miris lavande djeluje umirujuće, smanjuje stres, može ublažiti glavobolje i druge bolove koji su povezani sa depresijom, a poboljšava i san. Za razliku od drugih biljaka, ne konzumira se oralno, koristi se uglavnom njen miris. Ulje lavande se može koristiti kako bi se namirisala soba ili posteljina, a može se i nanijeti na kožu.

Biljka koja je u svim izvorima navedena kao jedan od najboljih biljnih lijekova protiv depresije je gospina trava. Gospina trava je biljka koja se već stoljećima koristi u liječenju depresije. Preporučuje se kod blaže ili umjerene depresije, a ako je riječ o ozbiljnijim i težim oboljenjima, tu ima jako mali učinak.

Osim depresije, gospina trava se koristi i kod anksioznisti te poremećaja spavanja. U Europi se često propisuje u slučajevima depresije, a može se koristiti u obliku kapsula, čajeva te ekstrakta. Brojna istraživanja su rađena kako bi se potvrdio učinak i, iako postoji pozitivna veza između korištenja gospine trave i smanjenja simptoma depresije, ne zna se točno kako ta biljka djeluje. Osim kod depresije, gospina trava se jako često koristi u liječenju ženskih bolesti.

Međutim, kao što je već rečeno, istraživanja su pokazala da kod ozbiljnijih slučajeva depresije ne pomaže, a s oprezom je treba kombinirati s nekim lijekovima, zato, prije korištenja se svakako posavjetujte s liječnikom.

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE


1 komentar

  • Ako ti loše krene nemoj bosti vene, ako ti se nešto desi nemoj snivati ljepilo u kesi, nego malo mućni glavom, problemi se rješavaju travom

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.