NAJAVLJUJEMO: Okrugli stol HSPF-a: ''Rješenje hrvatskog pitanja u BiH – Teorija i praksa''

U petak 13. siječnja 2012. godine s početkom u 13 sati, u Galeriji Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, održati će se okrugli stol Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“ pod nazivom „Rješenje Hrvatskog pitanja u BiH –  Teorija i praksa“.

Na okruglom stolu će se govoriti o mogućim rješenjima hrvatskog, pa i svakog drugog nacionalnog pitanja u BiH, te o uzrocima neravnopravnog položaja hrvatskog naroda u BiH, s obzirom da za to postoji opći konsenzus. Okrugli stol se sastoji od dva dijela, u prvom bi naši gosti imali svoja izlaganja, a u drugom bi uslijedila rasprava, odnosno pitanja iz publike.

Od gostiju izlagača svoj dolazak su potvrdili:
– Prof.dr.sc. Ugo Vlaisavljević – Sveučilišni profesor i politički analitičar iz Sarajeva, profesor je ontologije na sarajevskom Filozofskom fakultetu i prevoditelj s njemačkog i francuskog jezika, autor je knjige “Rat kao najveći kulturni događaj”, a preveo je i napisao niz drugih djela.

–  Doc.dr.sc. Dražen Pehar – Docent u oblastima: filozofija prava, politologija i sociologija, doktorirao u Londonu 2006. iz politike i međunarodnih odnosa. Autor je knjige Diplomatic ambiguity (na engleskom jeziku), kao i knjige o Aliji Izetbegoviću i ratu u BiH (dvojezično izdanje). Autor je mnogih ogleda objavljenih kod nas i u inozemstvu.

– Ivan Anđelić – Ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta (HLI), iz Mostara

– Milan Šutalo –  Urednik i kolumnist bosanskohercegovačkog portala Dnevnik.ba

– Marin Topić  – Akademski slikar i arhitekt iz Mostara, komentator društvenih zbivanja

– Tvrtko Milović – Novinar i kolumnist portala Poskok.info, iz Kiseljaka

[youtube id=”bjKf-YWti6Q” width=”600″ height=”350″]

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate ovaj događaj i pridonesete njegovoj kvaliteti, rasprava je otvorena i svi su dobrodošli.

Ured za informiranje Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Gracias Cyrano por la respuesta y por esas paablras tan agradables; muy amable todo sea dicho.Tienes toda la razon: el tiempo es el que es, preciado y de lo mas valioso, y en ocasiones no podemos disponer de todo el que quisieramos ..pero bueno .intentemos exprimir al maximo el que tengamos.Un saludo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.