Hvalevrijedni projekti GRUM-a (FOTO)

U protekla 3 tjedna  u organizaciji Grudske udruge mladih održana su 3 projekta koja su, nadamo se svim posjetiteljima događaja u našoj organizaciji i ljudima kojima smo/ste pomogli, učinila ovo blagdansko vrijeme ljepšim i ispunjenijim.

Počeli smo s humanitarnom akcijom ˝Radost je u darivanju˝ u kojoj su mještani Općine Grude prikupili dovoljno namirnica i odjeće kako bi pomogli svima na području Općine kojima je pomoć u ovom trenutku bila potrebna. Pomoć je na kraju udjeljena u preko 80 kućanstava u čije se ime ovog puta zahvaljujemo svim dobročiniteljima. Također se želimo zahvaliti svim žiteljima koji su sudjelovali u prikupljanju, kao i svima koji su nam pomogli u raspodjeli prikupljenog.  Nakon što smo dio prikupljenog uručili na području općine, ostatak smo (pogotovo odjeća) prevezli u ustanovu ˝Majčino selo˝ u Međugorju. Odlučni smo da ˝Radost je u darivanju˝ pretvorimo u tradicionalnu humanitarnu akciju, koja svoje rezultate neće davati samo u blagdansko vrijeme, već tijekom cijele godine.

Drugi projekt u organizaciji GRUM-a  bila je monodrama mostarskog glumca Ive Krešića – ˝OTIRAČ – uan men šou˝ . Iznimno smo počašćeni komentarima zadovoljnih posjetitelja koji su pokazali kako Gruđani nisu imuni na ovakav vid događanja kao što se često znalo čuti među našim građanima. Puna kino dvorana nam je veliki poticaj i motiv da nastavimo s kazališnim, ali i ostalim događanjima ovakve vrste.  Ovom prilikom zahvaljujemo  gospodinu Krešiću s kojim smo dogovorili dugoročnu suradnju po pitanju ne samo kazališnih već i ostalih kulturnih aktivnosti, a o kojima ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Zadnji projekt pred prepunom kino dvoranom bio je projekcija dokumentarnog filma Zdenka Jurilja ˝3 dana˝. Film govori o hrabrosti i spontanosti stanovnika Širokog Brijega i ostalih mjesta koji su na Pologu stali pred tenkove tadašnje JNA kako bi zaustavili njihov put prema Sinju. Drago nam je kako su interes za ovaj događaj pokazali kako stariji, tako i mlađi Gruđani koji su imali priliku vidjeti dio atmosfere u to predratno vrijeme.

Na kraju se želimo još jednom zahvaliti svima koji su doprinijeli u planiranju i realizaciji naših aktivnosti u protekla 3 tjedna i nadamo se kako je ovo tek početak jedne duge i lijepe priče.

Do GRUMovanja!

GRUDSKA UDRUGA MLADIH

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.