Vjekoslav Bevanda novi predsjedavajući Vijeća ministara

Zastupnički dom PSBiH podržao je s 31 glasom za, dva protiv i tri suzdržana Vjekoslava Bevandu za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Protiv su glasovali zastupnici Stranke za BiH Beriz Belkić i Azra Hadžiahmetović. Bevanda je uoči rasprave i glasovanja izložio program rada u kojem je naglasio potrebu zajedničkog djelovanja svih u cilju jačanja ekonomije, kreiranja sigurnog i zdravog prostora za građane BiH te uvođenja BiH u europsku zajednicu, javlja Fena.

Istaknuo je da je svjestan svih teškoća s kojima se susreće BiH, ali da se koordiniranim radom i posvećenošću Vijeća ministara BiH može učiniti boljom, bogatijom i uspješnijom državom za sve njezine narode.

Najvažniji ciljevi, kazao je Bevanda, su europske integracije, unutarnja sigurnost, ekonomsko jačanje, ali i donošenje zakona o restituciji, denacionalizaciji, provedba Zakona o državnoj imovini i Sporazuma o sukcesiji imovine SFRJ, popis stanovništva, završetak procesa održivog povratka te jačanje ljudskih prava.

“BiH je naša zajednička kuća, temelj je Daytonski mirovni sporazum, zidovi su narodi ove zemlje, a krov je država BiH. Ako nema krova, propasti će i zidovi, nestat će kuća. Jedino pod sigurnim krovom države BiH moguće je utvrđivati zidove, po potrebi pojačavati i prilagođavati temelje, da bi mogli nositi nove terete”, kazao je Bevanda.

Istaknuo je da je preduvjet za rješavanje problema kontinuirana i konstantna suradnja PS BiH i Vijeća ministara.

Uslijedila je rasprava u kojoj su zastupnici iz Stranke za BiH najavili da neće podržati Bevandu za predsjedavajućeg.

“Mi se ne slažemo sa sporazumom koji su potpisali čelnici šest bh. stranaka, odnosno, zakonu o popisu, državnoj pomoći, a ne slažemo se ni s načinom na koji je usvojen proračun”, pojasnio je zastupnik Beriz Belkić.

Istaknuo je da je odgovornost, između ostalog i za izbor predsjedavajućeg Vijeća ministara, na strankama pobjednicama izbora.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • necemo pedere da nas zastupaju hocemo pravog vijernika katolika hrvata koji ima ozbiljne namjere da nam pomogne a menđuša je sramota svih sramota .dole gay bevanda

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.