Najavljen trilateralni susret Hrvatske, Srbije i BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je za 6. i 7. ožujka trilateralni susret u Mostaru predstavnika Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Teme su opće i ja ću insistirati da s tri susjeda imamo maksimalno dobre odnose. Drago mi je što se u posljednje vrijeme razgovara bez obzira koliko god je bilo teških tema i teških riječi. Očekivanja su relativno velika iz razloga što ima puno otvorenih pitanja “, kazao je Čović u petak na tiskovnoj konferenciji, nakon sjednice stranačkog predsjedništva na kojoj se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i izbornim aktivnostima, piše Večernji list.

Poručio je kako su razgovori način da se neke stvari ostave iza sebe i da se okrene budućnosti.

“To BiH treba i to je strateški interes hrvatskoga naroda u BiH kao najmalobrojnijeg naroda “, smatra Čović.

Po njegovim riječima, europski put motivirajuća je tema za sve strane i to je prilika da BiH sustigne Srbiju i Crnu Goru na tom putu i zajedno s njima uđe u Europsku uniju.

Komentirajući aktualnu političku situaciju u zemlji, Čović je ocijenio kako je situacija u BiH “pomalo krizna”, jer pojedine stranke konstantnim izazivanjem kriznih situacija nastoje zadržati status quo.

“Posljedica tog je što nismo imali odgovor na Upitnik Europske komisije i zato nismo dobili kandidatski status prošle godine “, kazao je Čović, dodavši kako “stvari ipak nisu zaustavljene”.

(www.jabuka.tv) 

5 komentara

  • Presjednice možeš doći ali ti više nisi i nikad nećeš biti moja presjednica! Politika je jebena stvar ali u Hrvata to je i kurvanjska stvar. U Hrvatskoj i peć može biti od drveta-više me ništa ne iznenađuje!

  • Šta kaže Gago “pomalo krizna”situacija..haha koji pakaš..a jeli on za to ina duboko ili plitko uvjerenje..Ma jebe mi se ko kud oda,šta radite,samo znam da jadni narod dimi ,ali bez filtera.

  • Vučić glumi lidera regije i uspio je dobiti svu tu pažnju i važnost.Kolinda se prosula više puta,Čović će klimati glavom,Bakir goni po svome a Dodik će dobiti na važnosti.Znači hrvati su samo donji i pušara…Ovo je naj blaža riječ koja se može upotrijebiti nakon svega što nam se dešava…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.