Može li Široki Brijeg napokon slaviti protiv Sarajlija?

Nedjeljni (17.30 sati) derbi Širokoga Brijega i Sarajeva bit će šesta službena utakmica Širokobriježana u tekućoj sezoni protiv sarajevskih klubova, a u dosadašnjih pet nastupa imaju katastrofalan skor – jedan remi i četiri poraza uz gol razliku 1:7!

Naime, NK Široki Brijeg je jesenas odigrao jednu utakmicu s predstojećim suparnikom i na Koševu izgubio sa 2:0 takorekuć bez ispaljenog metka, jer za tih 90 minuta igrači Gorana Sablića nisu stvorili nijednu pravu priliku, dok su protiv Željezničara igrali dvije utakmice Kupa i dvije u sklopu tekućeg Prvenstva, ali se također nisu proslavili.

Prvi dvoboj sa Željom bio je onaj prvenstveni na Grbavici kada je završilo bez pogodaka, no zato je Željezničar slavio na Pecari 2:1, a isto tako u utakmicama Kupa 1:0 na Pecari i 2:0 na Grbavici.

Stoga se mnogi u Širokom Brijegu pitaju je li došlo vrijeme za jedan trijumf nad sarajevskim klubovima? Ako vratimo film malo duže u prošlost prisjetit ćemo se kako Širokobriježani i sa Željezničarom i sa Sarajevom u međusobnim službenim nastupima imaju pozitivan skor, no ove sezone to nije tako.

Bivalo je u toj prošlosti sezona kada su Širokobriježani na ljestvici bili dosta lošije plasirani od dva sarajevska kluba, no po nekom nepisanom pravilu u međusobnim dvobojima nisu loše prolazili.

Protekla polusezona zapravo je u povijesti širokobriješkog kluba najlošija kada se gleda ostvareni skor s klubovima iz glavnoga grada, pa eto neka i to saznanje posluži kao dodatni motiv Luki Menalu, Dini Ćoriću, Joji Barišiću i ostalim igračima ovoga kluba, koji protiv Sarajeva, ipak, baš kao i njihovi vjerni navijači, očekuju i priželjkuju puni plijen.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.