NAJAVA: Devetnica svetome Anti Padovanskome na Uzarićima

Dragi štovatelji svetoga Ante!

U ponedjeljak, 4. lipnja 2012., u 19, 30 započinje Devetnica svetome Anti Padovanskome na Uzarićima. Kroz deset dana štovatelji sv. Ante okupljat će se na euharistijska slavlja i molitvu. Propitivat će svoj život u odnosu prema grijehu i njegovim posljedicama za duhovni život. Primajući sakramente pomirenja i pričesti čvršće će prijanjati uz Isusa Krista. Uz zagovor sv. Ante čuvat će svoj vjernički život od „smrtnih“ grijeha i svih negativnih utjecaja današnjega vremena. Uputimo se zajedno sa sv. Antom kroz Devetnicu. Učimo od njega kakvi trebamo biti i učimo s njime što moramo činiti.

PROPOVIJEDNICI I TEME:

  • U ponedjeljak, 4. lipnja svetu misu predvodi i propovijeda fra Branimir Novokmet, župni vikar na Humcu. Tema je: OHOLOST.
  • U utorak, 5. lipnja svetu misu predvodi i propovijeda fra Vendelin Karačić iz Širokog Brijega. Tema je: ŠKRTOST.
  •  U srijedu, 6. lipnja svetu misu predvodi i propovijeda Tomislav Jelić, župni vikar na Širokome Brijegu. Tema je: BLUDNOST.
  •  U četvrtak, 7. lipnja svetu misu predvodi i propovijeda fra Miro Šego, župnik u Čitluku. Tema je: ZAVIST.
  •  U petak, 8. lipnja svetu misu predvodi i propovijeda fra Bože Milić, tajnik Hercegovačke franjevačke Provincije. Tema je: NEUMJERENOST U JELU I PIĆU.
  •  U subotu, 9. lipnja svetu misu predvodi i propovijeda fra Ignacije Alerić, župni vikar na Čerinu. Tema je: SRDITOST.
  •  U nedjelju, 10. lipnja svetu misu predvodi i propovijeda fra Sretan Ćurčić, gvardijan na Širokom Brijegu. Tema je: LIJENOST.
  •  U ponedjeljak, 11. lipnja svetu misu predvodi i propovijeda fra Nikola Rosančić, župni vikar na Širokome Brijegu. Tema je: GRIJEH – GUBA DUŠE.
  •  U utorak, 12. lipnja je UOČNICA SVETOGA ANTE. Misno slavlje predvodi i propovijeda fra Mate Dragićević, župnik u Gradnićima. Tema je: SVETI ANTE: POZIV I IZAZOV NAŠEMU VREMENU. Nakon svete mise bit će blagoslov djece, te ljubljenje moćiju svetoga Ante.
  •  U srijedu, 13. lipnja na SVETKOVINU SVETOGA ANTE svečanu koncelebriranu svetu misu u 11 sati predvodi i propovijeda fra Josip Vlašić, duhovni asistent Frame i Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji.

U 20 sati bit će bogat kulturno – zabavni program na kojemu će nastupiti kulturno-umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske..

NEKA VAS DEVETNICA I BLAGDAN SVETOG ANTE DUHOVNO OKRIJEPE I OSNAŽE ZA BUDUĆI ŽIVOT.

www.jabuka.tv (Fra Tomislav Puljić)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.