Nadal bi rado preskočio 2020. i pripremao se za 2021.

Ponajbolji svjetski tenisač Rafael Nadal izjavio je da bi, kad mogao birati, radije preskočio ostatak ove sezone i pripremao se za sljedeću.

Odmah bih potpisao da se mogu pripremiti za 2021. Više me brine sljedeći Australian Open nego ono što će se dogoditi u ovoj godini, jer je 2020. praktično izgubljena, izjavio je 33-godišnji Španjolac koji se nalazi u izolaciji u svom domu u Manacoru, gdje je i njegova teniska akademija u kojoj je 85 djece zarobila pandemija izazvana novim koronavirusom.

Nadal je izjavio da će tenis imati velikih logističkih problema oko nastavka natjecanja u doba pandemije Covid-19, zbog putovanja ljudi od države do države.

Tužno, neću vam lagati, osjećam kao da smo izgubili godinu života. Kad su ti 33, 34 godine, onda je to još značajnije nego kad ti je 20 i imaš više vremena pred sobom, prenosi Hina.

Španjolac je zabrinut da će tenisači biti izloženi većem riziku od ozljeda kad se vrate u akciju, nakon što nisu mogli normalno trenirati tijekom dužeg vremenskog razdoblja, što za Nadala, s obzirom na dugačku povijest raznih ozljeda i izbivanja s terena, nije nimalo čudno.

Nadal je priznao da je trenirao na privatnom terenu, nakon što su u Španjolskoj ublažene mjere obrane od širenja koronavirusa, ali i da je bio zbunjen informacijama o mogućnosti povratka treninzima, jer mu nije bilo jasno smije li to činiti.

Španjolska vlada je dopustila profesionalnim sportašima nastavak treniranja, ali su sportska borilišta i trening centri i dalje zatvoreni, s iznimkom nogometa i još nekih sportova.

Nije mi jasno smijem li trenirati ili ne, rekao je Nadal i dodao da ne može koristiti terene u svojoj akademiji, zbog djece koja se tamo nalaze u izolaciji.

Nitko ne smije ulaziti tamo, zaključio je Nadal.

Teniska sezona je suspendirana najmanje do 13. srpnja, otkazan je turnir u Wimbledonu, a Roland Garros, u kojem je Nadal trijumfirao rekordnih 12 puta, odgođen je za kraj rujna i početak listopada, prenijela je Hina.

U Njemačkoj se opet igra tenis, od lipnja i serija turnira

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.