Načelnik općine Lasinja kod Siska optužen za silovanje: “Ona je prostitutka”

DORH je protiv HDZ-ova načelnika općine Lasinja kod Siska podigao optužnicu zbog silovanja.

Podizanje optužnice protiv Ž.P. potvrdio je za Dnevnik.hr glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu.

U svezi upita obavještavam Vas da je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, nakon provedene istrage, dana 28. veljače 2019. podiglo optužnicu protiv Ž. P. (1965.) zbog kaznenog djela protiv spolne slobode – silovanje, opisano u članku 153. stavku 1. u svezi članka 152. stavka 1. Kaznenog zakona/11, a koje je počinjeno dana 16. kolovoza 2018. u Lasinji, stoji u priopćenju ŽDO-a koje je potpisao Županijski državni odvjetnik Mladen Krajačić.

Na upit novinara portala Dnevnik.hr odnosi li se optužba za silovanje na njega, načelnik Općine Lasinja Željko Prigorac je odgovorio:

Nešto se radi na tome, ali to ćemo još vidjeti. To je potpuna neistina, blamaža koja ide prema meni.

Informaciju o tome da je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv njega, kaže, još uvijek nema.

A navodno da jest. Ja nisam trenutno tu, vraćam se u subotu. Vidjet ćemo što će Optužno vijeće s tim jer dokaza nema. Radi se o ženi koja je došla živjeti u Lasinju.

Neću javno iznositi, ali ona je prostitutka.

Ona je bila protiv mene kao načelnika Općine, stalno pisala, ja se na to nisam obazirao i tako je došao jedan kontakt koji se dogodio oko nečega gdje je bilo i tako… Ona je iskoristila prigodu i prijavila i to je tako, dodao je Prigorac, prenosi 24sata.hr.

Postupak protiv Prigorca je pokrenut. Dokaže li mu se da je kriv, očekuje ga do deset godina zatvora.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.