Nabujale rijeke na sjeverozapadu BiH prijete poplavama

Rijeke u sjeverozapadnim dijelovima Bosne u noći na nedjelju nakon obilnih kiša dosegnule su kritične razine vodostaja i prijeti njihovo izlijevanje iz korita, a s terena stižu informacije kako već ima poplavljenih kuća, izvjestili su iz službe civilne zaštite.

Najteže je na širem području Prijedora, Bihaća i Sanskog Mosta, a u tom je gradu protekle noći proglašeno izvanredno stanje nakon što je voda iz dvije rijeke poplavila glavnu ulicu te počela prodirati u stambene i poslovne objekte.

Vodostaj Sane dosegnuo je razinu od tri i pol metra koja se smatra kritičnom. Iz lokalne civilne zaštite pozvali su stanovništvo na dodatni oprez jer je najavljen nastavak obilnih padalina.

Na području Bihaća kiše su aktivirale klizišta, a u okolici Prijedora, prema dostupnim informacijama, voda je do nedjelje ugrozila više od 200 stambenih objekata.

Zbog nabujalih rijeka i stalnih padalina otežano je i prometovanje pa je privremeno morala biti zatvorena cesta između Bosanskog Novog i Prijedora.

Auto-moto savez Republike Srpske u nedjelju ujutro je izvjestio kako su svi magistralni cestovni pravci i u tom dijelu BiH prohodni, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.