Na privatnim fakultetima ukida se medicina, pravo i pedagogija

Sjednica Narodne skupštine RS (NSRS) nastavljena je u srijedu u Banja Luci razmatranjem Prijedloga strategije razvoja obrazovanja za razdoblje od 2016. do 2021. godine.

Novina u odnosu na nacrt tog dokumenta jeste da se na privatnim visokoškolskim ustanovama u RS-u ne mogu organizirati studijski programi za medicinska, pravna i pedagoška zanimanja, javlja Federalna novinska agencija.

Ta odredba izazvala je burne reakcije iz privatnih fakulteta u RS-u.

Planirano je i uvođenje obaveznog periodičnog vršenja nadzora nad studijskim programima koji se realiziraju na visokoškolskim ustanovama.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • U Hrv kopirano iz Europe, u BiH kopirano iz Hrvatske, ti privatni fakulteti, i itd.. Tko je mogao zamisliti prije 10 god da će postojati i u Mostaru, nitko. Privatne srednje škole i privatni fakulteti, koliko ih danas ima u Hrvatskoj i u BiH, a tako to dopušta, sustav. Da bi se to i otvorilo treba suglasnost ministarstva obrazovanja.

  • Harvard, Princeton, Columbia, Yale, MIT, Stanford – sve privatni fakulteti, svi u top 10 najboljih u svijetu. Jedino kod nas sistem ne radi, zato sto bogata gamad sve kontrolira. FUJ FUJ FUJ. Jadna li si drzavo

    • Tebi bolje na privatnom nego na drzavnom? Bogati kupuju na drzavnom isto kao i na privatnom. Treba uvesti kazne za sve profesore koji po preporuci upisuju ocjene. Imas studente koji nisu vidjeli zgradu fakulteta ,a imaju diplomu.To je svaciji izbor,studiraj ili kupi ,ali kad si vec pljunuo na sebe i kupio,onda sagni glavu i suti.Kod nas su najglasniji oni s kupovnom diplomom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.