Na području općine Konjic od četvrtka aktivno šest požara, svi su izazvani ljudskim faktorom – Jabuka.tv

Na području općine Konjic od četvrtka aktivno šest požara, svi su izazvani ljudskim faktorom

Na području općine Konjic od četvrtka, 4. ožujka, aktivno je šest požara, te je načelnik Osman Ćatić uputio apel građanima da budu maksimalno odgovorni i tako sačuvaju živote, imovinu i prirodna bogatstva.

I pored upozorenja da je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom, posljednjih dana svjedoci smo brojnih požara na području općine Konjic. Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic tijekom jučerašnjeg dana imali su niz intervencija na više različitih lokaliteta, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Konjic.

Požari su još uvijek aktivni na lokalitetu Sadine, u Balama, te u mjestu Dužani, dok je u Repovcima jedan dio požara ugašen, a drugi je i dalje aktivan.

Šumski požar na Borcima, na čijem gašenju su tijekom cijele protekle noći i danas angažirani vatrogasci, ugrožavao je stambene objekte te je još uvijek aktivan.

Konjički načelnik Osman Ćatić istaknuo je kako je svaki od navedenih požara izazvan ljudskim faktorom te još jednom pozvao građane na odgovornost.

Općina Konjic učinit će sve u skladu s važećim zakonskim propisima da se osobe koja nemarom ili namjerno izazivaju požare sankcioniraju i odgovaraju za počinjena djela, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.