Na području HNŽ-a zabilježen čak 21 požar!

Mostarski vatrogasci ugasili su sinoć oko 21 sat požar na lokalitetu kopa Vihovići i dijela naselja Orlac, gdje je se vatra počela približavati kućama, potvrdio je Feni zapovjednik Voda mostarskih vatrogasaca Ljubomir Krešić.

Požar je buknuo u blizini kuća, a vatrogascima su pomoć pri gašenju pružili i mještani naselja Orlac. Iako se radi o nepristupačnom terenu kod kopa Vihovići vatrogasci su požar uspjeli ugasiti u veoma kratkom roku.

Po Krešićevim riječima, vatrogasci su najprije uspjeli spriječiti da se požar približi kućama, nakon čega je ugašena i požarišna linija koja se približila kopu Vihovići.

U požaru je izgorjela veća površina trave i niskog raslinja.

U posljednja 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije zabilježen je čak 21 požar.

Pretežito su gorjeli trava i nisko raslinje i otpad, a zabilježena su i tri šumska požara u Stocu. Najgore je bilo na Vihovićima, gdje je požar buknuo u blizini kuća.

U Općini Stolac šumski požari zabilježeni su na području Crnića, gdje je izgorjelo 0,5 hektara raslinja i trave, području Ljuca, gdje je izgorio 1 ha raslinja i trave te na području Rivine, gdje je izgorjelo 0,8 ha trave i raslinja, navodi se izvješću Operativnog centra civilne zaštete HNŽ-a.

Na području Mostara gorjelo je na području Rudnika, Sretnica, Cima, Pologa…, a tijekom istog razdoblja u Čapljini je gorjelo na sedam mjesta.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.