Na kruzerima na Karibima zapelo oko 150 bh. državljana i 450 Hrvata: Samo želimo doma

Nakon posljednjeg u nizu pokušaja repatrijacije članova posade kompanije Royal Caribean, digla se pobuna na brodu “Majesty of the Seas”, jednom od 30 kruzera te kompanije, koliko ih u ovom trenutku pluta karipskim morem i ispred Miamija u SAD-u.

Kako doznaje Morski.hr, negodovanje nekoliko tisuća ljudi koji čine posade flote ove kompanije, moglo bi se proširiti, jer osim što čak 63 dana stoje na mjestu, ne isplaćuju im se više i plaće, a iako su zdravi, zbog globalne situacije s koronavirusom, nitko ih ne želi primiti.

Iz povjerljivih izbora bliskih kompaniji, doznaju da je na kruzerima više od 450 Hrvata.

Samo želimo doma!, zavapio je jedan od sugovornika s kojim su razgovarali.

Dva mjeseca plutamo, a nemamo više ni plaće. Očajni smo, pomozite! Non-stop se odugovlači. Sad smo trebali biti na putu za Englesku pa iz Southamptona doma, pa su nas opet zaustavili na Bahamima i da sad idemo na treći brod, Freedom of the seas i s njim na Barbados, ispričao je za Morski.hr jedan od Hrvata, zarobljenih na jednom od kruzera.

Osim Hrvata, doznaju i da se na brodovima s našeg govornog područja nalazi još oko 300 Crnogoraca, 150 bh. državljana, te 350 Srba. Navodno su upravo Srbi i Crnogorci započeli pobunu koja bi se, kako tvrde, uskoro mogla proširiti i na čitavu flotu ako se nešto ne promijeni.

My brother is one of Ex-Yu crew members working for Royal Carribean Cruise Line currently aboard Majesty of The Seas….

Posted by Aleksandar Toške Tošić on Friday, 15 May 2020

(www.jabuka.tv) 


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.