Na Doljanima kilometarska kolona: Čeka se duže od sat vremena

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMK-a se apelira na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tijekom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da prave češće pauze.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas do 13.30 sati, promet će se odvijati usporeno na magistralnoj cesti M-18 Tuzla-Slavinovići-Simin Han-Požarnica-Seljublje-prijevoj Banj Brdo- entitetska linija. Vozači se mole da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zbog održavanja manifestacije ”Sv.Ivo” u Podmilačju danas do 16.00 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnoj cesti M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. U spomenutom terminu alternativni smjer za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka.

Zbog radova se sporije prometuje na dionicama magistralnih cesta: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnoj cesti na području Živinica (M-18).

Pojačan je promet vozila na na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Povremeno je pojačan promet vozila na jugu Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Doljani i Gorica.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.