Na dijelu općine Grude proglašeno stanje prirodne nepogode

Stanje prirodne nepogode zbog poplava proglašeno je u petak na dijelu općine Grude.

Riječ je o dijelovima općine Grude na području Mjesne zajednice Drinovci u mjestima Kongora (Krenica – Blaževići – Kongora – Metiljevac – Nova Mala – Milatovac), Plavilo (uz kanal s južne strane), Boljava (ispod Majića kuća, Stadion), Bilo polje (Čulinove kuće – Kundidi, – Marinovići – Bili Greb – Sebišina), Nuga (između Prisoja i Ploca).

Zadužuju se nadležna općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nepogodom.

Pozivaju se sve osobe koje su imale štetu, na navedenom području, da istu prijave nadležnom općinskom Povjerenstvu u pisanom obliku, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja ove Odluke. Svi oni koji su već podnijeli prijavu ista će biti uzeta u razmatranje.

Zadužuje se općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta da sukladno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih nepogoda i drugih nesreća izradi izvješće o štetama.

Prestankom razloga za njenim donošenjem ova Odluka će biti stavljena izvan snage. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku općine Grude.

(www.jabuka.tv | Foto: Općina Grude)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.