Mostarski lađari predstavili svoje aktivnosti u sklopu Mostar Move Weeka

Treningom na Mostarskom jezeru u sklopu Mostar Move Weeka mostarski lađari predstavili su relativno novu sportsko-rekreativnu aktivnost u Gradu na Neretvi.

Ekipa je to koja od 2019. sudjeluje na tradicionalnom Maratonu lađa u Hrvatskoj od Metkovića do Ploča koji se ove godine održava po 26. put.

Za Mostarsko jezero navode kako ima veliki potencijal za razvoj veslačkih sportova i sportsko-rekreativnih aktivnosti na vodi.

Ono što smo kroz ovih nekoliko godina naučili pokušavamo prenijeti na nove članove naše udruge. Glavna aktivnost nam je sudjelovanje na Maratonu lađa na kojem smo zadnjih godina jedina ekipa iz BiH, te i na taj način promoviramo naš grad. Posebno smo ponosni na činjenicu da od 2021. imamo i svoju lađu koja nam je omogućila treninge u našem gradu i kvalitetniji rad. Prije toga smo bili primorani koristiti druga plovila za trening ili putovati u Metković što nam je uvelike otežavalo djelovanje i kontinuitet treninga, kazao je predsjednik Lađarskog kluba Mostar Darko Karačić.

Pozvao je sve zainteresirane da se priključe na jednom od treninga i upoznaju s aktivnostima. Također, dodatne informacije mogu se naći i na službenoj Facebook stranici “Lađarska udruga Mostar”.

Mostar Move Week izvrsna je ideja i sjajan tjedan za naš grad, drago mi je da smo dio ovog projekta koji pokreće, koji je okupio brojne sugrađane željne aktivnosti, kazao je Karačić, priopćeno je iz udruge „Zdrav život – Kinezis”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.