Na Ramskom jezeru očekuje se više od 160 veslača na regati

Ovoga vikenda Ramsko jezero ugostit će više od 160 veslača na XI. izdanju tradicionalne veslačka regate „Lake to lake“.

Predsjednik Veslačkog kluba (VK) „Rama“ Filip Šimunović u razgovoru za Fenu podsjetio je kako se ova regata održava jedanaestu godinu zaredom u organizaciji Veslačkog centra “Rama” i Općine Prozor-Rama.

Ramska veslačka regata pod imenom Tradicionalna veslačka regata „Lake to lake“ održava se od 2012. godine, dok je sam klub osnovan IPA projektom prekogranične suradnje između Hrvatske i BiH. Ove godine smo pomjerili termin s kraja osmog na kraj petog mjeseca, jezero je puno i dobilo je onu svoju prepoznatljivu ljepotu sa slika. Vodostaj je odličan, za razliku od proteklih godina kada je bio lošiji, rekao je Šimunović.

Ove godine na regati će sudjelovati četiri kluba iz Hrvatske te dva lokalna kluba, „Rama“ i „Ustirama“, a očekuje se preko 160 natjecatelja koji će veslat 24 regate u više kategorija.

Regata je u sustavu natjecanja Veslačkog saveza Dalmacije jer mi u BiH nemamo funkcionalan savez pa smo bili prisiljeni svoje mjesto tražiti u Dalmaciji, ali vrlo smo zadovoljni i s njima imamo dobru suradnju, posebno jer tu skupljamo iskustvo, znanje, način organizacije i rada, istaknuo je.

Program će se održavati dva dana. Subota je rezervirana za predavanje “Primjeri planiranja treninga kroz život” profesora Mladena Marinovića, višegodišnjeg predsjednika Hrvatske veslačke i kajakaške reprezentacije te kondicijskog trenera poznatih hrvatskih sportaša.

Natjecateljski dio regate kreće u nedjelju, 28. svibnja, s početkom u 10 sati.

Veslački klub „Rama“ jedini klub u BiH

U razgovoru za Fenu Šimunović se dotaknuo i razvoja veslačkog sporta u Bosni i Hercegovini.

VK „Rama“ je jedini klub u BiH koji funkcionira i koji deset godina ima aktivne veslače koji se natječu diljem Hrvatske i regije budući da u BiH toga nemamo. Mi smo 2020. inicirali osnivanje veslačkog kluba na Jablaničkom jezeru i u našoj općini. Pokušavamo napraviti još neke klubove, svojim znanjem, opremom i iskustvom želimo pomoći i drugim mjestima koji su zainteresirani, ali nažalost teško je uspjeti u tome naumu, kazao je predsjednik VK „Rama“.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.