Musk preko Twittera radi na novoj superaplikaciji koja će nam olakšati život

Elon Musk je još prošle godine govorio o tzv. superaplikaciji, odnosno jedinstvenoj aplikaciji koja bi nam mogla zamijeniti brojne trenutačne usluge koje koristimo na pametnim telefonima, odnosno na internetu.

Osim kao društvenu mrežu, odnosno komunikacijsku platformu tu bi aplikaciju mogli koristiti i za plaćanje, štednju, prebacivanje novca i slično.

Ako zaista želi napraviti takvu aplikaciju, Musk je na dobrom putu jer je preuzimanjem Twittera već osigurao društvenu mrežu i komunikacijsku platformu, a sada je na redu dio s plaćanjem.

Iz Twittera nema nekih informacija o tome, no mediji su još prošle godine objavili kako je Musk tijekom jednog sastanka iznio detaljan plan vezan uz ulazak te kompanije, odnosno aplikacije na financijsko tržište, javlja Zimo.

Iako je trenutačno najpoznatiji kao prvi čovjek Tesle i osnivač SpaceX-a, treba podsjetiti kako se on obogatio upravo na financijama – još krajem prošlog stoljeća pokrenuo je jednu od prvih online banaka X.com koja je kasnije postala dio PayPala.

S obzirom na to da je tržište financija iznimno regulirano, jasno je kako pretvaranje Twittera u platformu za plaćanje neće biti brz i jednostavan postupak, no čini se kako su pripreme već počele.

Ako su te informacije istinite, Twitter će se od konkurenta Facebooku i drugim društvenim mrežama pretvoriti u konkurenta kompanijama poput Applea i Googlea (koji pružaju usluge Apple Pay i Google Pay), ali konkurirat će i PayPalu.

Na spomenutom sastanku sa zaposlenicima Twittera i oglašivačima prošle godine, Musk je rekao kako želi pokrenuti opciju koja će korisnicima omogućiti prebacivanje novca između korisnika mreže, kao i plaćanje.

Posljednje informacije o Twitterovom ulasku na financijsko tržište kažu kako se tvrtka prijavljuje za potrebne licence kako bi postala platforma za plaćanje u SAD-u, a paralelno s tim razvijaju i vlastitu infrastrukturu za nadolazeću uslugu.

Kada će ta usluga postati dostupna nije poznato, kao niti hoće li odmah postati dostupna svima ili će na početku biti namijenjena samo korisnicima u SAD-u.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.