Musk objavio da su izvanzemaljci sagradili piramide, odgovorile mu egipatske vlasti | Jabuka.tv

Musk objavio da su izvanzemaljci sagradili piramide, odgovorile mu egipatske vlasti

Egipat je pozvao milijardera Elona Maska da posjeti njihovu državu i sam se uvjeri da poznate piramide nisu sagradili izvanzemaljci.

Šef Tesle i SpaceX-a tvitao je da su “izvanzemaljci sagradili piramide, te da je to očito”.

Na to je reagirala egipatska ministrica za međunarodnu suradnju te naglasila da ne želi dopustiti da se izvanzemaljcima pripisuje zasluga za izgradnju piramida. Kao dokaz tome da piramide nisu sagradili izvanzemaljci navela je otkrivene grobnice faraona i egipatskih vladara za koje se smatra da su ih gradili.

Grobnice otkrivene u devedesetim godinama definitivni su dokaz, kažu stručnjaci, da su piramide uistinu izgradili drevni Egipćani.

No Musk je u petak napravio pomutnju na Twitteru tvitajući: “Izvanzemaljci su izgradili piramide, to je očito”.

Njegov tvit ubrzo je podijelilo 84.000 ljudi.

Egipatska ministrica Rania al-Mashat odgovorila je Musku rekavši da cijeni njega i njegov rad, ali ga je i potaknula da dodatno istraži dokaze o izgradnji piramida građenih za egipatske faraone.

Javio se i egipatski arheolog Zahi Hawass koji je u kratkom videu prozvao Muska nazvavši njegov tvit “potpunom halucinacijom”.

Otkrio sam da grobnice graditelja piramida dokazuju svima da su graditelji piramida Egipćani i da to nisu bili robovi, rekao je, a EgyptToday prenio.

Musk je kasnije tvitao i link na BBC-jev povijesni tekst o životima graditelja piramida rekavši da “taj tekst lijepo zaokružuje priču o tome kako su piramide građene”, prenosi Index.

U Egiptu je trenutno više od 100 piramida, ali ona najpoznatija je Velika piramida u Gizi čija visina doseže 137 metara.

Većina su građene kao grobnice, posljednja počivališta egipatskih faraona.

Musk je inače poznat po tvitovima koji uzburkaju raspravu na društvenim mrežama.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj: