MUP ŽZH raspisao natječaj za prijam novih policajaca

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) raspisalo je javni natječaj za pohađanje temeljne policijske obuke za 12 policajaca i 8 mlađih policijskih inspektora. Natječaj će biti otvoren do 10. prosinca ove godine.

Dva policajca zaposlila bi se u Policijskoj upravi Grude, po četiri u policijskim upravama Ljubuški i Posušje te dva u Policijskoj upravi Široki Brijeg.

Po jednoga mlađeg policijskog inspektora zaposlile bi policijske uprave Grude i Ljubuški, četiri Posušje i dva Široki Brijeg.

Opći su uvjeti za prijavu na natječaj državljanstvo BiH, životna dob od 18 do 27 godina za čin policajca i do 35 godina za čin mlađeg inspektora, najmanje IV. stupanj stručne spreme za čin policajca i najmanje VI. stupanj školske spreme za čin mlađeg inspektora, da nije otpušten iz institucije državne uprave ili iz vojne službe BiH kao rezultat stegovne mjere, da nije protiv njega pokrenut kazneni postupak i da nije izvršena pravomoćna kazna zatvora za kazneno djelo, osim za kaznena djela iz oblasti sigurnosti prometa na cestama, te da nije optužen od međunarodnog kaznenog tribunala i da se nije odbio pojaviti pred tribunalom.

Obuka za čin policajca traje 12 mjeseci, a za čin mlađeg inspektora 6 mjeseci i za vrijeme trajanja obuke kandidati imaju status vježbenika u zvanju kadeta, a kandidati koji uspješno završe obuku zasnivaju radni odnos uz obvezu probnog rada koji traje godinu dana.

Uz prijavu na natječaj koja treba sadržavati kraći životopis, adresu i kontakt telefon, kandidati moraju priložiti – izvadak iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci ili ovjerenu presliku CIPS-ove osobne iskaznice), ovjerenu presliku svjedodžbe-diplome (nostrificirana svjedodžba-diploma, ukoliko škola-fakultet nije završen u BiH ili je svjedodžba-diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992.godine), ovjerenu presliku vozačke dozvole, uvjerenje suda o nevođenju kaznenog postupka (ne starije od 3 mjeseca), izvod iz kaznene evidencije, izjavu da nije obuhvaćen odredbom članka IX. 1. Ustava Bosne i Hercegovine; izjavu da nije otpušten iz institucije državne uprave ili iz vojne službe BiH kao rezultat stegovne mjere.

Prijave se šalju na adresu:

Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije
Ul. kralja Zvonimira br.1
88320 Ljubuški

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.