MUP ŽS nabavlja helikopter

U bazi Sektora za policijsku podršku MUP-a Županije Sarajevo u utorak je u nazočnosti predstavnika Veleposlanstva SAD-a u BiH, predstavnika županijske i federalne razine vlasti i drugih uzvanika upriličena svečanost na kojoj je potpisan Ugovor o nabavci helikoptera američkog proiozvođača Bell 412, za potrebe MUP-a ŽS.

Ugovor su potpisali ministar unutarnjih poslova Županije Sarajevo Admir Katica i direktor firme “Shot” iz Zenice, koja je posrednik, Vedran Ključanin.

Ministar unutarnjih poslova ŽS Admir Katica nakon poptisivanja ugovora kazao je “da će ovaj dan ostati zapamćen u povijesti, kao dan kada je MUP ŽS zaključio nabavku prvog helikoptetra za građane Županije Sarajevo, ali i cijele BiH”.

S pravom mogu reći da je ovo povijesni trenutak ne samo za MUP ŽS nego i za cijelu županiju jer danas učvršćujemo temelje za izgradnju moderne, jake, najopremljenije policije u državi. Naša vizija, kojoj smo svakim danom sve bliže, je da policija ŽS bude opremljena novim helikopterom, specijalnim oklopnim vozilima, vodenim topovima, body kamerama, adekvatnim naoružanjem i novim uniformama, kazao je Katica.

Detalj s potpisivanja ugovora (Foto: Fena)

Naveo je da su na putu do zaključenja ugovora nailazili na brojne prepreke koje su strpljivo nadvladavali.

Ovaj helikopter željeli smo nabaviti prvenstveno zbog naših građana, ali i cijele BiH. Nikada više građani neće ovisiti o dobroj volji ili političkim odlukama drugih kada im zatreba hitni medicinski transport, evakuacija, pomoć u stanju od poplava, odrona, požara, potresa ili u bilo kakvoj nepredviđenoj situaciji. Naša helikopterska postrojba će građanima prva priteći u pomoć, kazao je Katica.

Dodao je da je MUP ŽS već formirao i prvu helikoptersku postrojbu, koju čine kandidati koji su zadovoljili stroge uvjete i kriterije javnog natječaja, te da su članovi te postrojbe već zasnovali radni odnos u MUP-u ŽS i da je u tijeku izbor akademije na kojoj će se vršiti njihova obuka i školovanje.

Na prigodnoj svačanosti su još govorili predsjedatelj Doma naroda PS BiH Kemal Ademović, premijer Županije Sarajevo Nihad Uk, predsjedatelj Skupštine ŽS Elvedin Okerić, predstavnica Veleposlanstva SAD-a u BiH, policijski komesar MUP-a ŽS Fatmir Hajdarević, te direkor tvrtke “Shot” Vedran Ključanin.

Projekt nabavke helikoptera procijenjen je na 30,3 milijuna KM bez PDV-a i uvršten je u program javnih investicija za razdoblje 2023. – 2025. godina.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Ovo je za Ramu, Memiju i Konakovica. Lakse je raditi sa letjelicom jos kad je pri MUP- va… zanimljivo. Na zalost ova drzava je dotakla dno. Njom vladaju skupine koje su blize narkokartelu nego pravnoj drzavi. Na zalost svih nas….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.