MUP RH nudi online odgovore oko ulaska u Hrvatsku

Od četvrtka, 21. svibnja 2020. godine svi strani državljani koji namjeravaju ući u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u RH, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u RH mogu saznati na jednom mjestu, priopćeno je iz MUP-a RH.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19, a radi bržeg dobivanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, objavljeni su na službenoj internetskoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci.

Ako svoj odgovor o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i online obrazac za upit putem kojeg nam se mogu obratiti kako bi dobili konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska, navodi se u priopćenju MUP-a RH.

Navedena stranica i online obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširivanje i na druge strane jezike. Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a sa ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li reguliran status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, ime graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

Adresa [email protected] i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresirani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru. Naime, nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobit će automatski odgovor u kojem ju se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može odabrati jedan od ponuđenih jezika te pronaći odgovor ili nam se obratiti putem online obrasca, priopćeno je iz MUP-a Republike Hrvatske..

Dopunjena odluka stupila na snagu: Građani s dvojnim državljanstvom mogu slobodno ući u BiH

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.