MUP-ovima u BiH dodijeljena oprema iz sustava za presretanje telekomunikacija

U Službenom listu BiH objavljena je Odluka Vijeća ministara BiH o doniranju opreme iz sustava za zakonito presretanje i monitoring telekomunikacija. Riječ je o dodjeli opreme županijskim ministarstvima unutarnjih poslova, MUP-u Republike Srpske i Policiji Brčko distrikta BiH.

Vlasništvo nad otpisanom opremom Ministarstva sigurnosti BiH iz Sustava za zakonito presretanje i monitoring telekomunikacija preneseno je na Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, Ministarstvo unutarnjih poslova Bosansko-podrinjske županije, Policiju Brčko distrikta, Ministarstvo unutarnjih poslova Posavske županije, Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Vrijednost navedene opreme (uključujući hard disk i pripadajući softver) prema listi isporučene opreme, dostavljenoj od EU CARDS PPU jedinice za policijske projekte, broj: 133-08 od 10. rujna 2008. godine iznosila je 283.500 eura, dok njezina sadašnja vrijednost iznosi nula, jer se navedena oprema amortizira po godišnjoj stopi od 20 posto.

Na osnovi ove odluke Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zaključit će pojedinačne ugovore o donaciji (poklonu) s institucijama kojima je oprema donirana, kojim će se bliže urediti međusobna prava i obaveze u postupku prijenosa vlasništva nad predmetnom opremom, prenosi Klix.ba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.