MOSTIMUN konferencija u tijeku

Peta međunarodna studentska konferencija modela Ujedinjenih naroda – MOSTIMUN 2013.  je svečano otvorena  3. travnja 2013. godine u prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Peto izdanje MOSTIMUN-a je ujedno i najveće do sada, jer okuplja više od 115 studenata iz 20 zemalja svijeta.

mostimun_1

Službeno zatvaranje konferencije bit će održano u zgradi Vlade Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru, u nedjelju, 7. travnja u 10h.

Ovogodišnja struktura MOSTIMUN-a obuhvaća 5 vijeća koja se sastoje od Vijeća sigurnosti, Vijeća za ljudska prava, Komiteta za međunarodnu sigurnost i razoružanje, Sjeverno-atlantskog vijeća te Međunarodnog suda pravde koji će raspravljati o aktualnim temama iz svoje oblasti. Već dva dana studenti- delegati diskutiraju i donose konstruktivna rješenja. Neke od ovogodišnjih tema su: „Novi napredak u Izraelsko-Palestinskom konfliktu“, „Kršenje ljudskih prava u Myanmaru“, „Privatni sigurnosni korpus ratnih regulacija“, „Održiva budućnost saveza – pametna odbrana“.

mostimun_2

MOSTIMUN Organizacijski tim je još jednom pokazao da se rad i trud uvijek isplate, i uvjereni su da je MOSTIMUN postao zaštitni znak grada Mostara.  Ova je konferencija jedina na studentskom nivou u BiH, a njena kontinuiranost i neprestani napredak je iznimno bitan za sve studente iz BiH, ali i svijeta.

mostimun_3

Donatori i partneri MOSTIMUN 2013 su: Njemačko Veleposlanstvo u BiH, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH, Eronet, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić Mostar, Vijeće mladih Grada Mostara, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Zvečevo Lasta, Bernina Voće, Podrumi Andrija, Vinarija Vilinka, Restaurant Prestige, Red Bull, Print Shop, Večernji list, Bljesak.info, Radio RSG, Fondacija Heinrich Böll.

mostimun_4

Više informacija na: www.mostimun.org

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.