U BiH najviše Hodžića, u Srbiji Jovanovića, u Hrvatskoj Horvata

Američki internet portal Reddit istražio je najčešća prezimena širom Europe i došao do podataka o najzastupljenijim prezimenima u pojedinim zemljama starog kontinenta.

Kako javlja Anadolija, istraživanje Reddita je pokazalo da je najčešće prezime u Bosni i Hercegovini Hodžić, u Hrvatskoj je najviše ljudi s prezimenom Horvat, u Srbiji je najčešće prezime Jovanović, u Albaniji Beqiri, u Makedoniji Angelovski i na Kosovu Hoxha.

Reddit je kreirao mapu najčešćih prezimena i ostalim dijelovima Europe.

Tako je u Njemačkoj najdominatnije prezime Muller, u Španjolskoj Garcia, u Engleskoj Smith, a u Grčkoj Papadopulos. (Anadolija)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • VIDI, VIDI BRAĆE SLOVAKA, JOŠ JEDAN DOKAZ DA SU HRVATI KOD SVOG DOLASKA U STOLJEĆU SEDMOM, NAJVIŠE OBITAVALI NA PODRUČJU POLSKE, SLOVAČKE I JUŽNE ČEŠKE. TO POKAZUJE I SLIČNOST HRVATSKOG JEZIKA, KOJEM JE SLOVAČKI POPRILIČNO NAJSLIČNIJ JEZIK. NEKOLIKO NJEMAČKIH POVJESNIČARA SU USTVRDILI I DA SU SE PLANINE U SLOVAČKOJ I DANAŠNJOJ POLSKOJ NAZVALE PO HRVATIMA. TAKO DONOSE DOKAZE I DA SU SE KARPATI, NAZVALI PO HRVATIMA KOJI SU TU OBITAVALI VIŠE STOLJEĆA.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.