Mostimun 2018.: Mostar u srijedu postaje mjesto traženja rješenja

Desetu međunarodnu konferenciju Mostimun 2018. svečano će otvoriti glavni veleposlanik OSCE-a u BiH Njegova ekselencija Bruce Berton. Otvaranje će biti upriličeno u srijedu 25. travnja 2018. godine u 12 sati u INTERA Tehnološkom parku na Bišću polju kod Mostara.

Tim danom i službeno započinje zasjedanje preko 60 delegata koji dolaze iz raznih zemalja regije i šire, što ovom događaju daje posebnu važnost i Mostar, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu stavlja u fokus kao mjesto traženja rješenja za brojne svjetske probleme.

Već desetu godinu za redom studenti Sveučilišta u Mostaru i studenti Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru uspješno organiziraju jedan od najvećih studentskih projekata u BiH prema uzoru na rad UN-a.

Delegati će, kao i svake godine, biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje će raspravljati o gorućim temama kao što su pitanja vezana za UN-ove operacije održavanja mira u svijetu, izraelsko-pakistanske sukobe, Jemenski građanski rat, izolaciju Katara, suradnju EU-a u području sigurnosti i obrane i slično.

Konferenciji će nazočiti predstavnici iz OSCE-a, kao i mnogi drugi uvaženi gosti, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.