Hercegovci za 150 eura krijumčarili migrante

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv B. B., rođene 1977. godine u Mostaru i V. B., rođenoga 1974. godine u Trebinju, koji se terete za kazneno djelo – krijumčarenje ljudi.

Optuženi se terete da su u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, prijevozom kroz teritorij BiH, omogućili nezakonit boravak tri migranta, državljana Sirije, koji nisu posjedovali osobne dokumente te nisu boravili legalno na području BiH.

Kako se u optužnici navodi, V. B. se tereti da je 4. veljače 2018. godine uspostavio kontakt s migrantima u Bileći, koje je zajedno s optuženom svojim vozilom namjeravao prevesti do Sarajeva uz ugovorenu novčanu naknadu od 150 eura, a u kojoj namjeri su spriječeni od policijskih službenika PS Berković na lokalnoj cesti u mjestu Strupići, općina Berkovići.

Navedene radnje predstavljaju kazneno djelo i u suprotnosti su s odredbama Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: ilustracija)


3 komentara

  • Neeee, ! Ovako je inace scenarij::: hercegovci svercaju sa duvanom. Uvati i policija. Dobiju kaznu, duvan uniste. Tako i sa drogom! Ako su i uvatili di krijumcare ibjeglice, uvati i policija, dobiju kaznu , a izbjeglice?? Jeli ih uniste ili vrate, ili naprid!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.