Mostarski vatrograsci spremni dočekuju sezonu požara

Mostarski vatrogasci godinama rade u nemogućim uvjetima i goloruki od vatrene stihije spašavaju ljudske živote i imovinu, zbog čega su odavno među građanima stekli titulu heroja nemoguće misije, javlja RTM.

Njihovi podvizi postali su poznati diljem regije kao i problemi koji su im desetljećima otežavali rad. Sve to konačno je dovelo do pomaka u riješavanju njihovih problema- pa mostarski vatrogasci ovogodišnju sezonu požara dočekuju spemniji nego ikada u posljednja tri desetljeća.

Uz obnovu ‘oldtajmerskog’ voznog parka za koji je Grad Mostar vozilo kupio nakon 28 godina, očekuje se i pomalađivanje ljudstva, s obzirom da je prosječna starost mostarskih vatrogasaca 50 godina.

Kada su u pitanju ljudski resursi, inače, mostarske ‘vatrene momke’ godinama za vrijeme sezone požara pomažu volonteri. Prošle godine je bilo 6 momaka, a planira se njihov angažman i za ovu godinu- u skladu sa financijskim mogućnostima, javlja RTM.

Planira se do početka sezone nabaviti i osobna vatrogasna oprema za sve članove postrojbe i to po suvremenim europskim standardima, što će bez sumnje biti od značajnih koraka ka unaprjeđenju statusa ‘vatrenih momaka’ iz grada na Neretvi.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.