Mostarski studenti za maloga Davida

David Taraba je petogodišnji dječak iz Viteza, kojemu je u drugoj godini života postavljena dijagnoza simptomatske epilepsije.

David ponekad u tijeku 24 sata ima preko 70 napadaja, a liječnici su kroz liječenje isprobali najmanje 30 vrsta lijekova.  Iznosili su svakojake dijagnoze (tumor, Rasmusenov encefalitis…),  naposlijetku  se ispostavilo kako se radi o kortikalnoj displaziji.

david_taraba_2

Mostarski studenti odlučili su dati svoj doprinos Davidovom ozdravljenju te su organizirali humanitarnu akciju na Sveučilištu. Na svim fakultetima postavljene su kutije za donacije koje ću tu stajati narednih deset dana.

Pokažimo humanost, omogućimo Davidu plaćanje troškova liječenja, naposljetku budimo karika koja će  omogućiti njegovo sretno i bezbrižno djetinstvo koje svako dijete zaslužuje imati.

David je kandidat za operaciju koja je vrlo riskantna, primarno zbog oštećenja centra za govor i zbog mogućnosti paralize jedne strane tijela. Ako se ne operira postoji veliki rizik da bi moglo doći do dodatnog usporenja brzine razvoja pa i do gubitka već postojećih sposobnosti.

Ipak, kod Davida zbog dugoročne perspektive, najbolji izbor je operacija, jer liječnici daju samo 10% šanse da će biti dobro ako se ne operira.

david_taraba_3

Dosadašnji troškovi liječenja malenog Davida iznose preko 100 000 KM, a uzme li se u obzir kako Davidu predstoji nastavak liječenja te sredinom naredne godine i operacija, troškovi će biti daleko veći…

Studenti smo, sa malim prihodima i velikim troškovima. Ne možemo dati velike količine novca, ali dovoljno je da damo mali prilog, da svatko da onoliko koliko može.  Zbroj svih vaših, od srca danih donacija, pretvorit će se u svotu novca koja će biti od velikog značaja za Davidovo liječenje.

Također, donacije se mogu uplatiti na žiro račun:

David Taraba

Devizni:
IBAN: BA393060212663923909
SWIFT code bank: HAABBA22

KM račun: 3060212561334187 – Hypo Alpe Adria Bank

Za internet bankarstvo moguće da će vam trebati i sljedeći broj: 306 041 00000 394 77 – Hypo Alpe Adria Bank – Poziv na broj: 25613341 ili u dogovoru s roditeljima / broj telefona: +387 (0)63 420 048.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.