Dojava o bombi u Mepas Mall-u

Nepoznata osoba je s prikrivenog broja uputila poziv na 122, rekavši da je u trgovačkom centru “Mepas Mall” podmetnut eksploziv.

Ista dojava je sinoć oko 20.10 sati, kako nam je potvrdio načelnik Odjela kriminalističke policije i glasnogovornik ove ustanove, Srećko Bošnjak, upućena na broj Federalne uprave policije (FUP) i MUP Zapadnohercegovačke županije.

– Mi smo vrlo ozbiljno shvatili ovu dojavu te smo uz pojačane policijske snage, ali na diskretan način, izvršili pregled objekta, od garaža do svih drugih prostorija. Također, bez pražnjenja objekta, izvršili smo pretres svih osoba prilikom ulaska i izlaska iz “Mepasa” te utvrdili da je dojava bila lažna – kazao nam je Bošnjak.

Trenutno se, dodao je on, izvršavaju sve radnje i provjere u cilju otkrivanja identiteta osobe koja je uputila ovu dojavu. U MUP-u HNŽ-a, kazao je Bošnjak, mišljenja su da se ova dojava može tumačiti kao “nekakav osvetnički potez” uzevši u obzir razne komentare na društvenim mrežama i “prepucavanja”.

Međutim, odmah nakon eksplozije u kojoj je uništen stilizirani “ljiljan”, u Policijskoj upravi Mostar su poduzeli sve mjere u cilju spriječavanja sličnog djelovanja te policija, kako nam je rekao Bošnjak, “čini sve da grad ostane siguran za sve građane”. Također, Bošnjak nam je rekao da policija još uvijek nema informacije o mogućim počiniteljima miniranja “ljiljana”.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.