Mostarski školarci pošumljavali Rujište: “Priroda je naš dom”

Više od 50 djece iz mostarskih škola posadilo je 100 sadnica bijelog bora u akciji pošumljavanja koja je organizirana na Rujištu.

Kako je planeta Zemlja jedini zajednički dom koji dijelimo, polaznici škole Helen Doron English Mostar, odlučili su joj pokloniti ono što joj najviše treba, biljke, zelenilo i dodir dječje ruke, s ciljem očuvanja prirode za sve buduće generacije.

Stoga su nakon zasluženoga ljetnog raspusta odlučili zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima provesti jedan dan u prirodi, gdje su uz savjete profesionalnog osoblja imali priliku naučiti kako doprinijeti očuvanju planete Zemlje.

Osim zabave, cilj ovakvih akcija jeste naučiti djecu što znači biti odgovoran član zajednice u kojoj žive, te im pokazati da svi zajedno možemo utjecati na pozitivne promjene u društvu. Mi u našoj školi inzistiramo na tome da djeca u procesu učenja engleskog jezika usvajaju i važne životne lekcije, kako bi postali što bolji stanovnici naše planete Zemlje, izjavila je predstavnica Helen Doron English Harisa Haznadar Vladić.

Sami učenici su ovu akciju opisali kao zanimljivu, zabavnu, ali i edukativnu, te su pokazali veliko zanimanje.

Mislim da je vrlo važno da je priroda lijepa, čista i bogata biljkama jer nam one daju zrak. Priroda je naš dom i trebali bismo joj vratit barem djelić onoga što ona nama daje svaki dan, izjavio je Tin Maduna, koji već 4,5 godine pohađa Helen Doron školu u Mostaru.

Škola Helen Doron English u Bosni i Hercegovini s radom je počela 2011. godine i od tada do danas kroz školu je prošlo više od 3000 djece.

Ono što ovu metodu čini jedinstvenom jeste učenje engleskog jezika kroz igru koja stvara prirodno okruženje, koje oponaša prirodni proces učenja maternjeg jezika. To omogućava djeci i mlađeg uzrasta da nauče engleski jezik, dodala je Haznadar Vladić.

Svakom učeniku koji je dao svoj doprinos u sadnji biljaka, dodijeljen je i certifikat kao simbolična zahvalnica za trag koji su ostavili budućim naraštajima. Akcija pošumljavanja se nastavlja već sljedećeg vikenda u gradovima širom BiH tijekom mjeseca rujna, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.