Mostarski kafići u borbi za sat vremena dužeg rada

Vlasnici ugostiteljskih objekata poslat će zajedničku zamolbu za produženje radnoga vremena. Naime, prema najavama, molba da se produži radno vrijeme kafića zimi do 24, a ljeti do 1 sat bit će potpisana i poslana gradonačelniku, Gradskoj upravi, policiji i ”još nekim institucijama u kojoj tražimo (molimo) da produže radno vrijeme kafića”.

“Sadašnje radno vrijeme do 23 sata je za Mostar kao studentski i turistički grad smiješno jer mladež izlazi tek oko 22 sati”, navodi se u pozivu na potpisivanje zamolbe.

Dodaje se kako je bitno zamolbu predati što prije jer ugostitelji žele ”slučaj” mostarskih kafića riješiti što prije.

A ”problem” radnog vremena kafića ponovno je aktualiziran nakon što je mostarsku policiju preuzeo novi načelnik Draženko Miletić, koji je u jednom od intervjua lokalnim medijima rekao kako se moraju regulirati radna vremena ugostiteljskih objekata.

Dodao je kako policija ima ”veliki otpor vlasnika da se drže propisa o radnom vremenu”.

”Mi nismo protiv rada ugostiteljskih objekata, ali neka dobiju od nadležnih službi odobrenja za duže radno vrijeme uz određene uvjete”, rekao je tada Miletić, komentirajući policijsku akcju ‘Udar’, kojom se provjeravao rad kafića u gradu na Neretvi.

U javnosti se pak govori o staroj boljci provođenja zakona, koji ne vrijede za sve jednako, pa se nekim ugostiteljima gleda kroz prste. No, Miletić je najavio kako će se prema svima postupati isto i kako će policija poštivati one koji budu pribavili dozvole za produženi rad.

Podsjećamo, odlukom Gradskog vijeća u lipnju, svi ugostiteljski objekti u ljetnom razdoblju mogli su raditi sat vremena dulje od zimskog razdoblja.

Prema toj odluci disko i noćni klubovi koji se nalaze izvan stambenih zgrada mogli su raditi do 3 sata, uz puštanje glazbe. Ugostiteljski objekti (restorani i kafići) u stambenim naseljima mogli su raditi do 24 sata, uz glazbu čija razina buke ne smije biti veća od 60 decibela izmjerena na limitatoru graničnika kojeg su ugostitelji dužni imati u svojim ugostiteljskim objektima. Za svako produljenje radnog vremena trebalo je podnijeti zahtjev i čekati dozvolu.

Navedenu zamolbu koja će biti upućena nadležnim institucijama, možete potpisati, naravno, ako ste vlasnik kafića, u Tiki’s Baru (SPC Rondo).

(Bljesak.info)

 

1 komentar

  • Hey Dyanne Glad I got your day off to a good start Lame is the perfect word to decbirse them I’ll admit. As for close-ups perhaps I should try that out some more. Although today I took a macro of my glass of dragonfruit juice and let’s just say that it will most likely end up in the next installment of this Terrible Photo series.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.