Mostarska pedijatrija dobila vrijednu medicinsku opremu

U Mostaru je u četvrtak, 16. ožujka izvršena primopredaja medicinske opreme, kojoj su nazočili predstavnici AmCham BiH, Udruženja Srce za djecu, te neki od donatora koji su podržali ovu akciju, među kojima je i Grad Mostar sa gradonačelnikom Mariom Kordićem na čelu.

Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH), zajedno sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka i Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti ”Iskra”, realizirala je aktivnosti prikupljanja novčanih sredstava za nabavku medicinske opreme za tri hematoonkološka odjela pedijatrijskih klinika u BiH (Klinika za dječije bolesti UKC Tuzla, Klinika za dječije bolesti SBK Mostar i Klinika za dječije bolesti Banja Luka), s ciljem olakšanja liječenja djece oboljele od raka u BiH.

Za Kliniku za dječije bolesti SBK Mostar osigurali su nedostajuću medicinsku opremu kao što su: perfuzorska pumpa, pacijent monitor, aspirator, tlakomjer, inhalator, dječiji kreveti, desk za punkcije, perfuzorska pumpa, intervencijski ležaji, infuzijski stalci.

Ova oprema će pomoći u poboljšanju uvjeta liječenja mališana, ali i olakšati svakodnevan rad medicinskom osoblju.

Za grad Mostar prikupljen je iznos od 21.000 KM, aparat za UKC Tuzla vrijedan je 42.000 KM bez PDV-a, a za Kliniku za dječje bolesti Banja Luka nabavljena je oprema u vrijednosti od 21.500 KM.

Izgradnja nove zgrade pedijatrije SKB-a Mostar u završnoj fazi

(www.jabuka.tv | Foto: Hercegovina.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.