Koncert ‘In memoriam Darko Nikolić’ u nedjelju u Kosači

U znak sjećanja na svog prijatelja, violistu i dugogodišnjeg ravnatelja, Simfonijski orkestar Mostar održat će u nedjelju, 19. ožujka, koncert “In memoriam Darko Nikolić”.

Gudački sastav Simfonijskog orkestra Mostar, pet solista i maestro Ivan Hut iz Dubrovnika koncert će održati u Galeriji kraljice Katarine u Kosači u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Gudački sastav Orkestra izvest će dvije kratke Vivaldijeve simfonije i predstaviti eminentne soliste Wladimira Kossjanenka i Aidu Deljkić, te Tamaru Arsovski i Alma Dizdar, kao i Etlevu Karadža.

Wladimir Kossjanenko, rođen je 1968. u Kazahstanu, trenutno živi i radi u Splitu. Profesor je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, i gostujući profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Jedan je od najpoznatijih europskih violista, koji u svojoj biografiji ima upisano preko 600 solističkih koncerata diljem svijeta. Sa svojom asistenticom na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, violisticom Aidom Deljkić iz Zenice, izvest će Telemannov dupli koncert za violu i orkestar u G-duru.

Violinistice Tamara Arsovski i Alma Dizdar iz Sarajeva, obje na doktorskom studiju, odsvirat će Vivaldijev koncert za dvije violine i orkestar u C-duru.

Etleva Karadža, violistica albanskih korijena, orkestralna solistica i vođica dionice viola Sarajevske filharmonije, odvsirat će uz pratnju Orkestra Romancu za violu u F-duru Maxa Brucha, u orkestraciji prof. Wladimira Kossjanenka, priopćeno je iz Simfonijskog orkestra Mostar.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.