Mostarska glumica u glavnoj ulozi novog domaćeg filma

U bosanskohercegovačka kina stiže “Najsretniji čovjek na svijetu”, domaći film po scenariju Elme Tataragić i Teone Strugar Mitevski koja potpisuje režiju.

Glavnu ulogu igra prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Jelena Kordić Kuret.

U filmu igraju i Adnan Omerović, Izudin Bajrović, Vedrana Božinović, Irma Alimanović, Mona Muratović, Siniša Vidović, Kemal Rizvanović.

Ova britka drama je svjetsku premijeru imala na Venecijanskom filmskom festivalu gdje je publika film ispratila dugim ovacijama, a nakon toga i na festivalu u Torontu, u selekciji Suvremena svjetska kinematografija.

“Najsretniji čovjek na svijetu” prati 40-godišnju Sarajku Asju koja jedne subote na majčin nagovor odlazi na speed dating. Spajaju je s 43-godišnjim bankarom Zoranom.

Britanski Screen International je nakon premijere između ostalog o filmu napisao:

Glavni glumci su očaravajući. Omerović, koji liči na izmučenu dušu na slici Egona Šilea, vibrira kao čovjek koji se proždire iznutra dok Zoran prolazi kroz iskustvo koje je istovremeno i suđenje, i ispovijest, i terapija. A Kuret, koja upečatljivo podsjeća na zvijezde realizma iz 1960-ih, nas drži u dramatičnoj neizvjesnosti o tome što točno Asja osjeća i misli. Glumački ansambl nam donosi niz sjajnih krokija portretirajući različite generacije današnjeg Sarajeva.

Film se u bh. kinima počinje prikazivati 9. ožujka 2023. godine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.