Mostarka ipak ide na svjetsko prvenstvo, stigle ponude za pomoć | Jabuka.tv

Mostarka ipak ide na svjetsko prvenstvo, stigle ponude za pomoć

Nakon što je objavljeno da je sedmerostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu, Mostarka Ajla Mahmutović, odustala od predstojećega Svjetskoga prvenstva na Tenerifama, budući da nema dovoljno financijskih sredstava za putovanje i boravak, ubrzo su stigle reakcije.

Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Sarajevske županije je rekao da će ministarstvo na čijem je čelu najboljoj bh. karatistkinji platiti cjelokupne troškove odlaska na SP, piše Klix.ba.

Ja ću pronaći način da osiguramo ta sredstva. Bez obzira što je u pitanju Sarajevska županija, mi smo voljni pomoći da ona ide na Svjetsko prvenstvo, kazao je Kurić za Klix. Ajla kaže da ju je u međuvremenu nazvao i premijer USŽ Husein Rošić i ponudio svoju pomoć, ali da je bilo i drugih poziva.

Hvala svima koji su se javili u ovom kratkom roku, no žao mi je što se na ovakav način i u posljednjem trenutku stvari moraju ovako odvijati, rekla je Mahmutović.

Istaknula je i da se osjeća poniženo da nakon toliko priprema, uloženoga truda i vremena, sve ovisi o “papirićima”.

Ne znam kako se ponašati dostojanstveno u ovoj situaciji. Nadam se da ću pronaći rješenje i otići na Svjetsko prvenstvo, kazala je Mahmutović, koja je u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojila pregršt medalja, sedam puta bila prvakinja BiH te doprvakinja Europe.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: