Prvakinja iz Mostara ne ide na svjetsko prvenstvo jer nema novca

Mostarka Ajla Mahmutović, sedmerostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu, neće ići na svjetsko prvenstvo jer ne može platiti put do Tenerifa.

Umjesto nje, BiH će na SP-u na Tenerifima predstavljati karatašica koju je Mahmutović porazila u finalu Državnoga prvenstva prošloga vikenda, održanom u Mostaru u kategoriji U-21 do do 55 kilograma.

Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči, kad znam koliko stvari bih im oduzela, napisala je Ajla Mahmutović na svom Facebook profilu u srijedu kasno navečer.

U redovima Sveučilišnoga karate kluba ”Neretva” ima šest reprezentativaca BiH, ali zbog financijske situacije, te da se ne vrši diskriminacija, nitko od njih neće ići na Tenerife predstavljati svoju državu.

Svim prvacima države u svojim kategorijama, ali i onima koji samo imaju više para, želim puno sreće na SP, zaključila je Mahmutović te naknadno u komentarima dodala da je potreban iznos od 3.700 KM.

Za jedan klub, a i roditelje je to previše. Nisam sebična, te želim da ljudi znaju da ja nisam jedina u ovoj situaciji. Šest prvaka iz Mostara ne ide, napisala je Ajla Mahmutović.

(Bljesak.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.