Mostarcu koji je ukrao Bruce Leeja određen pritvor, otuđio još štošta

Mostarcu koji je osumnjičen za krađu spomenika Bruce Leeja određen je jednomjesečni pritvor.

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 11.03.2024. godine, određen je pritvor u trajanju od 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom D.P. (1978.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo „Teška krađa“ iz čl. 287. st.1. toč.a) i b) KZ F BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Osumnjičenom D.P. se stavlja na teret da je u vremenskom razdoblju od 29.02.2024. godine do 07.03.2024. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, otuđivao novac i razne artikle i to u tri pojedinačna slučaja i tako počinio produljeno kazneno djelo „Teška krađa“ iz čl. 287. st.1. toč.a) i b) KZ F BiH, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovine „Optika Boni“, otuđio novac u iznosu od 600 KM, te 20 komada sunčanih naočala i 2 komada dioptrijskih naočala raznih vrsta i modela; Željezarije „Martom“, otuđio gotov novac u iznosu od 600 KM, te određenu količinu raznih artikala i alata, kao i na štetu Gradskog parka „Zrinjevac“, kojom prilikom je uporabom podesnog alata i tjelesne snage odvojio statuu „Bruce Lee –a“ od betonskog postolja za koje je bila pričvršćena metalnim „ankerima“, pa ju je uz pomoć kolica odvezao do „Staklene banke“, a potom vozilom u mjesto Kosor, gdje ju je isjekao na dijelove, na koji način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom D.P. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Osumnjičeni D.P. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora. Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji s MUP-om HNŽ – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL)

4 komentara

  • Uvijek se na sirotinji trenira strogoca, i samo za sirotinju vrijede zakoni, a ovi ostali, mogu sta hoce, i kako hoce, a izgleda i dokle hoce, jer ova tzv. drzava samo tone sve dublje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.