Mostarci uhićeni zbog provala po Zagrebu

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem i nad 29-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio tri kaznena djela teških krađa provaljivanjem.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjak, 8. lipnja ove godine, došao na adresu u Mlinovima i kroz prozor provalio u stan 27-godišnjaka otkud je otuđio novac, nakit i odjevne predmete, pričinivši štetu od oko 35.000 kuna.

Kako Bljesak.info neslužbeno saznaje riječ je o Mostarcima koji su od prije poznati policiji.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnjak, 11. srpnja, (na štetu 67-godišnjaka) te u dva navrata u rujnu ove godine (10. i 16.), na štetu 62-godišnjakinje i 52-godišnjaka, na adresama Alagovićeva, Rockfellerova i Andrije Buvine također provalio u stanove i to savladavanjem visine i obijanjem vrata, odnosno prozora. Iz domova je, sumnja se, otuđio novac i razni nakit, pričinivši štetu od oko 61.500 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, pretraženo je više stanova i vozila na različitim lokacijama na području Zagreba, gdje su pronađeni skupocjeni predmeti, novac i nakit, za koje postoji sumnja da potječu iz drugih kaznenih djela te policijski službenici PU zagrebačke nastavljaju kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja drugih kaznenih djela koja su eventualno počinile osobe obuhvaćene ovim istraživanjem.

(Bljesak.info)

3 komentara

Komentiraj: