Mostarac postao prvak Balkana u džudu – Jabuka.tv

Mostarac postao prvak Balkana u džudu

Član najuspješnijeg sportskog kolektiva grada Mostara, judo kluba “Borsa” – Petar Zadro ovog je vikenda slavio u Sofiji (Bugarska) osvojivši zlato na prvenstvu Balkana u konkurenciji najozbiljnijih uzrasta – seniora.

Petar se do trona, i to do najviše stepenice, morao boriti sa starijim i iskusnijim borcima od sebe. U četiri borbe, zabilježio je četiri velike pobijede, te tako u klub “Borsa” donio 19. medalju kada su u pitanju Balkanska prvenstva, u posljednjih 7 godina, što je rekordan broj za sportske kolektive grada Mostara, a ukupno ih ima 97.

Petar je u prvom kolu pobijedio Grka Tseleradis Spartakosa, a u drugom kolu Bugara Hristozov Hristiana. U polufinalu Petar se borio i pobijedio nositelja seniorskog balkanskog zlata iz 2013. godine Srbina Predraga Nikolajevića, dok je u finalu pobijedio također reprezentativca Srbije i nositelja brončane medalje sa Europskog prvenstva (U23) – Marka Vukičevića.

Napomenimo da je Petar ove godine također bio juniorski prvak Balkana, a sada se dokazao i u konkurenciji starjiih od sebe, te je ovo dvostruka titula prvaka Balkana u jednoj sezoni što je izuzetno velika rijetkost u džudo sportu.

Kako rezultati Borsinih natjecatelja “odjekuju” širom regije i ovog djela Europe, tako će i “Borsa OPEN” u listopadu ove godine imati mnogo sudionika. Naime, do sada su svoje učešće najavili klubovi iz 14 zemalja: Slovenija, Švedska, Italija, Nizozemska, Srbija, Bugarska, Rumunjska, Češka, Poljska, Kosovo, Crna Gora, Turska, Hrvatska, BiH, te će tako “Borsa OPEN” i ove godine biti najveća sportska manifestacija u BiH organizirana pod okriljem jednog sportskog kolektiva, a uz to i najjači džudo turnir na prostoru Jugoistočne Europe.

“Rad, trud, marljivost, upornost, kultura života. Na tome se temelji naš klub. Stoga zasiugrno i nije čudno što veliki rezultati dolaze, a ako spomenemo da smo 2006. godine krenuli sa radom kluba “Borsa” u prostoriji od 20 kvadrata, a danas imamo najbolje uvjete na prostoru ovog djela Europe, a uz to smo osvajači preko 4500 odličja u 25 različitih zemalja i nositelji medalja sa Europskih, Balkanskih prvenstava i velikih međunarodnih natjecanja, zasigurno možemo zaključiti da je u svemu tome odigrala ulogu velika kvaliteta i ozbiljan pristup.

Mlada smo sila, kojoj je cilj promovirati ono što je dobro i plemenito i svakom zainteresiranom širom otvaramo vrata da postanu i oni dio naše velike obitelji. Stoga i ove godine vršimo velike upise”, kazali su iz uprave judo kluba “Borsa”. Natjecatelji ‘Borse’ za 15 dana putuju na međunarodni judo turnir “Pokal oplotnice” u Sloveniju, te na Europsko juniorsko prvenstvo u Austriju.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.