Mostarac novi rektor Sveučilišta u Dubrovniku

Profesor Nebojša Stojčić, rodom iz Mostara, izabran je za novog rektora Sveučilišta u Dubrovniku na tajnom glasovanju održanom 20. ožujka.

Stojčić će obnašati dužnost od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2028. godine. Prije imenovanja za rektora, bio je redoviti profesor na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te prorektor za poslovanje Sveučilišta.

Tijekom njegova mandata Sveučilište u Dubrovniku postiglo je visoke pozicije na međunarodnim ljestvicama akademske izvrsnosti, posebno u financijskoj održivosti, piše Bljesak.info.

Stojčić je također bio ključan u uspostavi dvojnih diplomskih studija s Sveučilištem u Palermu te poslijediplomskog doktorskog studija Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu.

Također je osnovao poslovno-istraživački centar CREDO, koji je privukao značajna sredstva iz nacionalnih i međunarodnih fondova. Stojčić je također aktivno sudjelovao u brojnim znanstvenim i stručnim projektima te oblikovanju javnih politika u području znanosti i visokog obrazovanja.

(www.jabuka.tv | Foto: Sveučilište u Dubrovniku)

7 komentara

  • Hrvateki su baš pizde.
    Pa da je najbolji na svijetu ne smi bit rektor jer je Srbin..
    Ali šta se može to je koalicija SDSS HDZ…

  • Treba staviti najboljeg po strucnosti..Nepismeni su se docepali vaznih mijesta u školstvu i srozali školstvo..Strucnost i samo strucnost.Samo tako se ide naprijed.

  • Svaka čast svakome.
    Ako nije rodom iz Zapadnog Mostara, granice od 93. , hrvat po ocu i majci, nije to naše gore list. Da je on naš bio bi on profesor na Sveučilištu u Mostaru i išao povremeno u Dubrovnik na posao.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.