Mostar: Zbog pokušaja otmice djece privedena jedna osoba, navodno romske nacionalnosti

Nakon što je u proteklom tjednu prijavljen slučaj pokušaja otmice djevojčice u mostarskom naselju Buna, strah i paniku zavladali su među djecom i roditeljima.

Roditelji maloljetne djevojčice prijavili su da je prije nekoliko dana ispred pekare na Buni, koja se nalazi odmah uz magistralnu cestu M-17, iz kombija narančaste boje muška i ženska osoba djevojčicu pozivale da uđe u kombi mameći je slatkišima, ali je ona uspjela pobjeći.

Iz Operativnoga centra MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije za Klix.ba su rekli da je privedena jedna osoba koja odgovara opisu, a detalje nisu mogli otkrivati.

Prema njihovim navodima, roditelji djevojčice prijavili su slučaj, a ubrzo potom je policija na sjeveru Mostara, u naselju Vrapčići, uhitila osobu u kombiju, koja je ispitana. Osobe koje su privedene su nakon saslušanja puštene, a navodno se radi o osobama romske nacionalnosti.

“Provodimo istragu i ispitujemo istinitost tih navoda“, kazali su iz MUP-a HNŽ.

Podsjetimo, maloljetni čitatelj portala Jabuka.tv (podaci poznati redakciji) u petak se javio s uznemirujućom pričom. Prema navodima našega čitatelja, prije nekoliko dana na području Mostara, odnosno na relaciji Buna – Ortiješ, pojavio se narančasti kombi u kojima se nalaze dvije muške osobe koje pokušavaju ukrasti djecu.

“Prvi slučaj dogodio se prošle subote, kada su mene pokušali ukrasti. Pozvali su me da uđem i nakon što sam ih odbio počeli su me goniti. Srećom, nešto sam stariji i bio sam na biciklu te me nisu uhvatili. Nakon toga, napravili su dva-tri kruga i otišli”, piše čitatelj portala Jabuka.tv.

Prema navodima svjedoka, policija je o svemu obaviještena nakon toga događaja, a u ponedjeljak je u Ortiješu bio još jedan pokušaj otmice desetogodišnjaka, a dan poslije (utorak) otimačima je pobjegla djevojčica.

“Dosad je bilo pet-šest prijavljenih slučajeva, a policija još uvijek nije uhvatila počinitelje. Ovim putem želimo upozoriti roditelje druge djece i javnost o toj opasnosti”, dodaje naš čitatelj.

Na naš upit o izgledu otimača, čitatelj je naveo da jedan vozi kombi, a da je muškarac koji ih “mami” čokoladom bio tamnoput, snažnije građe i deblji te da ima bradu i kovrčavu kosu.

(www.jabuka.tv)

 
4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.