Mostar: Roditelji i djeca u panici, više pokušaja otmice djece

Maloljetni čitatelj portala Jabuka.tv (podaci poznati redakciji) u petak se javio s uznemirujućom pričom. Prema navodima našega čitatelja, prije nekoliko dana na području Mostara, odnosno na relaciji Buna – Ortiješ, pojavio se narančasti kombi u kojima se nalaze dvije muške osobe koje pokušavaju ukrasti djecu.

“Prvi slučaj dogodio se prošle subote, kada su mene pokušali ukrasti. Pozvali su me da uđem i nakon što sam ih odbio počeli su me goniti. Srećom, nešto sam stariji i bio sam na biciklu te me nisu uhvatili. Nakon toga, napravili su dva-tri kruga i otišli”, piše čitatelj portala Jabuka.tv.

Prema navodima svjedoka, policija je o svemu obaviještena nakon toga događaja, a u ponedjeljak je u Ortiješu bio još jedan pokušaj otmice desetogodišnjaka, a dan poslije (utorak) otimačima je pobjegla djevojčica.

“Dosad je bilo pet-šest prijavljenih slučajeva, a policija još uvijek nije uhvatila počinitelje. Ovim putem želimo upozoriti roditelje druge djece i javnost o toj opasnosti”, dodaje naš čitatelj.

Na naš upit o izgledu otimača, čitatelj je naveo da jedan vozi kombi, a da je muškarac koji ih “mami” čokoladom bio tamnoput, snažnije građe i deblji te da ima bradu i kovrčavu kosu.

U MUP-u HNŽ-a za Dnevni list u subotu potvrđeno je kako su roditelji jedne maloljetne djevojčice prijavili slučaj te kako su nakon toga brzom reakcijom policije na sjeveru Mostara, u naselju Vrapčići, uhićene osobe u kombiju koje su privedene i ispitane.

Prema navodima školaraca i mještana toga naselja za Dnevni list, prije nekoliko dana ispred pekare na Buni koja se nalazi odmah uz magistralnu cestu M-17 iz kombija narančaste boje muška i ženska osoba su djevojčicu pozivale da uđe u kombi mameći je slatkišima, ali je ona uspjela pobjeći.

Nakon brze prijave roditelja, policija je brzo reagirala i uhitila jednu osobu. Istraga još traje i prate se sumnjiva vozila slična opisu koji je dala djevojčica.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Ljudevit Marić potvrdio je za Dnevni list da je slučaj zabilježen u MUP-u HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.