Mostar dobiva jednu od najznačajnijih umjetničkih galerija u regiji

“The Hub of Fine Arts” u Mostaru otvara svoja vrata u subotu 28. svibnja 2022. godine.

Događaj je to od velikoga značaja za Mostar i jedan od znamenitijih trenutaka u povijesti grada, priopćili su organizatori.

Građani Mostara i BiH imat će priliku vidjeti i doživjeti najveća umjetnička djela ikad izložena u ovoj regiji, a Mostar će time dobiti i dodatnu turističku vrijednost – umjetnički muzej svjetske razine.

Otvaranje “The Hub of Fine Arts” predstavlja istinski doprinos razvoju kulturnoga života grada i cijele regije. Umjetnička djela u „The Hub of Fine Arts” procijenjena su na tržišnu vrijednost od 300 milijuna KM.

Važno je naglasiti da je ova zbirka jedna od najznačajnijih na Balkanu kada je riječ o modernoj umjetnosti, a okuplja neka od najznačajnijih imena povijesti umjetnosti.

Izložena umjetnička djela izniman su i pomno odabran dio značajnog i bogatog mozaika umjetničke zbirke koja pripada MTA fondaciji, priopćila je Abraham grupa.

Vizija i uvjerenje da je umjetnost najviši aspekt postojanja iz kojeg čovjek razvija svoju svijest bili su polazišna točka i sila koja je pokretala stvaranje zbirke. Integracija stilskih razlika, prožimanje vremena i susret udaljenih mjesta čine ovu umjetnost živopisnom, energičnom, dojmljivom i poučnom.

Kolekcija okuplja dinamične talijanske futuriste, osjetljive francuske postimpresioniste i revolucionarne foviste, zanesene španjolske kubiste, složene njemačke ekspresioniste i autentične američke apstraktne umjetnike koji prikazuju bogatstvo i kreativne izazove prve polovice 20. stoljeća.

Zamišljena je kao avantura kroz kreativnost i različitosti, koja za cilj ima inspirirati brojne priče i nikoga ne ostaviti ravnodušnim na doživljaj umjetnosti.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.